Funktionärsuppgifter dressyr

Funktionärsuppgifter dressyr

Här kan du hitta information om vad man gör på varje station!


SEKRETARIAT: Här tar du emot ryttarna när de anländer till tävlingsplatsen. Du sitter i teorisalen och när ryttarna kommer tar du emot anmälan – kryssar för att de är här, kontrollerar att vaccinationsintyget är giltligt för hästen – max ett år gammalt. (Se också så det är rätt hästnamn på passet eller intyget), och gör eventuella ändringar som de vill göra. Kontrollera när de anmäler sig på den lappen ni kryssar av dem på, om det står att de ska betala något. Är det någon fråga ni inte kan svara på – så anropar ni tävlingsledaren på Walkietalkien.
Sekretariatet ansvarar också för startlistor och resultatlistor.

 

DOMARTORN: Antingen är du skrivare, och är domarens högra hand. Domaren brukar instruera om hur denne vill att du ska göra i protokollen, men det är alltid bra att ha kollat över aktuella dressyrprogram innan du ska skriva.

Du kan också vara speaker, och samtidigt sköta datorn. Är du speaker berättar du
information som ska ut till de tävlande i högtalaren. Du presenterar också
ekipagen och deras häst. Du matar in resultaten för ryttarna i datorn, och det
läggs direkt online.

 

CAFETERIA: Många ryttare och deras anhöriga är hungriga! Servera så många som möjligt!

 

PARKERING: Parkeringsvakten är den första personen som ryttarna möter när de kommer till en tävling. Då första intrycket är viktigt – är det av högsta vikt att parkeringsvakten glatt hälsar alla ryttare välkomna och förklarar för dem hur de ska parkera! Vid vissa tävlingar får parkeringsvakten en bunt med välkomsthäfte som delas ut till varje bil när de kommer – innehållande all information de behöver samt en kaffebiljett! Som regel brukar vi ha tvåhjulsdrivna bilar uppe på parkeringen och de fyrhjulsdrivna bilarna nere på stallplan (p.g.a. backen och svårt med ansats
upp).


FRAMRIDNING: På framridningen har du en startlista där du håller koll på vilka som får vara på framridningen och vilka som får vänta på sin tur. När vi har stora hästar är det max 5 ekipage inne i lilla ridhuset och när vi har ponnyer – 6 st. Skicka även bort den som är på tur till stora ridhuset så att tävlingen flyter på, kryssa av den som gick, och släpp in nästa. Håll gärna rent på bajs under dagen.

 

INSLÄPP: Här står du med startlista och ser så att nästa man på tur står och väntar utanför ridhuset. Så fort föregående ryttare har ridit klart sin runda släpper du in denne ryttare och direkt du stängt kollar du vem som är på tur och så att denne är å gång till tävlingsbanan. Prata med framridningen via walkietalkiesarna! Har vi tur har vi festisar att dela ut till ekipagen efter avslutad ritt. Detta görs vid
utgången!


SJUKVÅRDARE: Finnas påplats om olycka skulle inträffa, exempelvis omplåstring m.m.

 

BANSKÖTARE: Ser till att underlaget harvas eller sladdas på lämpliga tider under dagen.

 

GRILLMÄSTARE: Grillar våra goda hamburgare!

PRISUTDELARE : Är redo med priserna inför prisutdelning och delar ut till de som placerat sig. När man hänger på rosetten på hästen vänder man sig om till ryttaren och gratulerar och skakar hand.

 

SÄKERHETSANSVARIG: Ansvarar för att kryssa i
checklistan som vi hämtar från nätet till varje tävling. Ser till att de
punkter som ska prickas av är gjorda i verkligheten.


OBS! Det är bra om alla funktionärer går till sekretariatet när de kommer och ser om det finns någon information som kan vara bra att ta del av. (Ex. välkomstblanketter till parkeringsvakten, fikabiljetter m.m.) Ni får även låna en funktionärsväst så de som kommer utifrån vet vilka vi är och vem de ska fråga!


TACK FÖR ALL HJÄLP!

 

Uppdaterad 2013-10-14