Fodervärd

Vill du bli fodervärd?

Dags att anmäla intresse om att bli fodervärd på någon våra hästar eller ponnyer. Att vara fodervärd är ett trevligt sätt att få pröva hur det är att ha egen häst och att göra andra roliga saker med dessa fantastiska djur, mer än att rida lektioner.

Att vara fodervärd åt någon av LYRF:s hästar eller ponnyer innebär att du varje eller varannan helg har rätt att rida ”din” häst eller ponny lördag och söndag. Hur du får rida respektive häst/ponny bestäms av Sara och är helt beroende av vad du har för mål med din ridning och vilken häst/ponny som du får tilldelat dig.

Som fodervärd binder du också upp dig att under din/dina helger mocka, sköta och göra mat till ”din” häst/ponny. Som fodervärd har man också stalltjänst några helgdagar per termin.

Under stalltjänsten mockar man och gör mat till de hästar och ponnyer som inte har fodervärd alls eller inte under den helgen. Man mockar också hagar, kollar över vattentunnor och fyller på vatten, samt tar in alla ridskolans hästar och ponnyer på eftermiddagen/kvällen. Ring gärna om ni önskar mer information.

Intresseanmälan görs till Sara på telefon: 0732-630705 eller mejla: info@lyrf.se

Sara har bestämmanderätt över vilken ponny eller häst som passar just era intressen och mål, därför finns det inga garantier för att man får just den hästen eller ponnyn man önskar. Som fodervärd är du inte heller garanterad ”din” häst/ponny under lektionerna.

Krav för att få bli fodervärd är att du är medlem i Lysekils ryttarförening samt att du rider lektion hos oss.

Priser:

Helfodervärd, varje helg lördag och söndag: 1400kr

Halvfodervärd, varannan helg lördag och söndag: 700kr.

Man väljer själv om man vill ha jämna eller udda veckor och någon annan kan då bli fodervärd på samma häst/ponny.

Hyran ska vara LYRF tillhanda innan den 1:e varje hyresmånad på bg 613–8861 eller via swish: 123 175 72 69. Hyran aviseras inte utan ska erläggas utan anmodan. Vill man inte längre vara fodervärd är det en månads uppsägning.

Uppdaterad 2022-12-08